Home / новини / Дуров назвав головний недолік техніки Apple

Дуров назвав головний недолік техніки Apple

На його думку, за допомогою пристроїв компанії легше за все контролювати людей

Засновник Telegram Павло Дуров у черговий раз розкритикував Apple, пише The Bell. На думку бізнесмена, пристрої компанії відстають технічно і незручні в користуванні, але навіть це не головний їх недолік.

Розлука з господарем — ще одна зі стресових ситуацій, на яку слід звернути увагу власникам чотирилапих. І ось що треба робити власникам:

🐕 перед виходом з дому — прогулянка, принаймні на 30 хвилин, з улюбленими активностями;

🐕 після повернення з прогулянки — вихід з дому не раніше, ніж через 15 хвилин;

🐕 дати їстівний гризак перед початком приготування до виходу з дому;

🐕 контролювати власні емоції — не прощатися та не вітатися занадто емоційно після повернення додому;

🐕 залишити на підстилці запах господаря.

Дати 💊#Zylkene за 1,5-2 години перед виходом.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Apple: iOS намагаються перетворити в Android, але ми цього не хочемо

Приводом для поста стала публікація The New York Times про бізнес Apple в Китаї. Газета стверджує, що Apple пішла на численні компроміси в питаннях цензури та захисту особистих даних заради доступу до найбільшого ринку світу, ставши фактично підзвітною владі Китаю.

«Apple дуже ефективно дотримується своєї бізнес-моделі, заснованої на продажу необгрунтовано дорогих, застарілих пристроїв споживачам, замкненим у її екосистемі. Щоразу, коли я беру в руки iPhone, щоб протестувати наш додаток для iOS, я відчуваю себе в середньовіччі. 60-герцові дисплеї Apple не йдуть ні в яке порівняння з 120-герцовими на Android з їх набагато більш плавною анімацією», – пише Дуров.

«Але найгірше в техніці Apple це не незграбні пристрої та не застарілий софт. Власник iPhone стає цифровим рабом Apple – йому дозволено використовувати тільки програми з App Store і робити нативний бекап тільки в iCloud», – вважає бізнесмен. Саме за це американську компанію цінує компартія Китаю, що отримала «повний контроль» над даними громадян, які покладаються на iPhone, резюмує Дуров.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Тім Кук порадив Цукербергу видалити з Facebook дані від сторонніх додатків

Це далеко не перший виступ бізнесмена проти Apple. Він опублікував маніфест «Як Apple знищує стартапи по всьому світу – і як це можна зупинити», критикував високі комісії для розробників додатків як «данину» і передбачав компанії втрату ринку смартфонів через 10 років. [via mind]