Home / новини / Чи є на Android хороші недорогі телефони? Так! Tecno Pova 2.

Чи є на Android хороші недорогі телефони? Так! Tecno Pova 2.

Час від часу на Android виходять цікаві смартфони. Іноді вони належать до категорії флагманів, а інтерес до них часто більше схожий на той, що ми проявляємо до спортивних машин за мільйони доларів, які все одно не купимо. Це просто вітрина технологій і певна шкала досягнень даного напрямку промисловості.

Купить в Украине у официального дистрибьютора ph-метр? Легко и просто! Компания Экоинструмент – официальный дистрибьютор в Украине таких компаний как Hach, WTW и Hanna Instruments. Выбирайте любой среди портативных, лабораторных и карманных ph-метров под свои запросы!

Але іноді зустрічаються моделі, які коштують дуже недорого, відносяться до сегменту, який можна назвати масовим, але при цьому все одно виділяються. Не так давно у нас в редакції виявилася чергова стопка смартфонів, які ми час від часу закуповуємо для різних цілей або проєктів. Серед них найбільше уваги привернув Tecno Pova 2. При тому вже на рівні коробки – в ній нічого не бовталося.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Дуров назвав головний недолік техніки Apple

Цей смартфон не тільки добре виглядає, але і відмінно працює

Як повинен бути упакований телефон?

Я дуже критично ставлюся до шумів, скрипам, тріску та гуркоту. Багато в чому саме тому мені не подобається, коли в коробці зі смартфоном щось лежить не на своїх місцях та гримить. Це можна зустріти у всіх сегментах, напевно, крім флагманського. Ще більше негативу це викликає через тотальної економії виробника на коробках. Тобто вже з порога мені кажуть: “Ми економили на всьому, включаючи картон”. Такий підхід відштовхує, а продумані коробки, навпаки, приваблюють.

Коробка не менш важлива, ніж її вміст. Вона багато говорить про телефон.

Гарний телефон на Android

Коли дістаєш Tecno Pova 2 з коробки та знімаєш з нього плівки, помічаєш незвичайний градієнт, який нагадує дрібну текстуру карбону. Посередині корпусу проходить поздовжня смуга, яка може ніяк себе не проявляти, бути градієнтною або переливатися різними кольорами. Все це в залежності від умов освітлення.

Задня стінка дійсно дуже гарна

У комплекті зі смартфоном пропонується не тільки кабель USB Type-С та адаптер живлення на 18 ВТ, але і такі важливі для багатьох речі, як плівка для екрану і силіконовий чохол. На ньому навіть є логотип футбольного клубу Manchester City – давнього партнера бренду.

Майже фанатський чохол

Телефон з великим екраном

Привертає увагу та велетенський екран смартфона – 6,9 дюйма. Він має витягнуту форму, IPS-матрицю та роздільну здатність FHD+. Завдяки його розміру я навіть дивився на нього кілька матчів чемпіонату Європи з футболу та ГП Формули-1. Проблем з переглядом не виникає, хоча найбільше смартфон націлений саме на ігри. І не тільки через розмір екрану, але й через його пропорції. Через його витягнутої форми грати в шутери одне задоволення – на треба закривати пальцями половину екрану.

6,9 дюйма вистачить для всього

Дешевий ігровий телефон

Взагалі, для того, щоб грати було більш комфортно, пропонується не тільки великий екран, але і процесор MediaTek Helio G85 з частотою 2 ГГц. Якщо ви скажете, що цифри не вражають, то просто подивіться по сторонах. Чи часто в бюджетному сегменті можна зустріти щось подібне? Та й сама компанія позиціонує смартфон, як ігровий, тому навіть оснастила його різними програмними засобами оптимізації ігор.

Tecno Pova 2 оснащується тільки одним варіантом оперативної пам’яті (4 ГБ), зате обсяг постійної можна вибрати між 64 ГБ і 128 ГБ. Якщо цього мало, передбачена можливість розширення за рахунок карт пам’яті microSD. При цьому слот не комбінований й можна встановлювати одночасно і 2 SIM-карти, і карту пам’яті.

Зручно, коли не треба вибирати між другою сімкою та картою пам’яті

Щоб дивитися відео та грати в ігри можна було довго, смартфон оснастили величезною батареєю на 7 000 мАг. Коли я користувався смартфоном не дуже активно, до кінця другого дня у мене залишалося приблизно 80% заряду. Якщо постійно щось з ним робив, то близько 20%. Простіше кажучи, на два дні його повинно вистачати майже всім. При цьому оригінальний адаптер живлення на 18 Вт для швидкої зарядки вже входить в комплект смартфона.

Вже з коробки Tecno Pova 2 працює на Android 11 з фірмовою оболонкою HiOS 7.6. Зовні вона відрізняється не тільки від iOS, але й від інших оболонок Android. Наприклад, кнопками управління. А ще у неї є деякі фірмові особливості, начебто додаткового меню або різних систем, які можна знайти в пункті налаштувань “Спеціальні можливості”.

Подібних «булочок» в Tecno Pova 2 багато.

Як знімає Tecno Pova 2

Попри те, що це ігровий смартфон, окремо варто поговорити про його камері. Вона отримала відразу 4 модулі. Один відповідає за визначення сцени та дозволяє підігнати настройки під неї. Наприклад, природа, їжа, домашні тварини й таке інше. Ще два модулі по 2 Мп відповідають за макрознімки та знімки з 2х кратним збільшенням.

Приклади світлин на основну камеру Tecno Pova 2:

Куди цікавіше основний модуль на 48 Мп. При цьому для отримання максимальної роздільної здатності треба вибрати окремий режим камери, інакше знімки будуть тільки 12 Мп. Швидше за все, це зроблено для того, щоб не дуже витрачати пам’ять смартфона. Якщо така роздільна здатність та світлини по 10 МБ вам не потрібні, наприклад, для архіву, простіше знімати в більш низькій роздільній здатності, якої теж цілком вистачить.

Навіть спереду є спалах

Фронтальна камера отримала роздільну здатність 8 Мп. Може бути це й не так багато, але достатньо. А ще вона отримала окремий спалах на передній панелі та кілька режимів доповненої реальності, коли зняті відео пропускаються через фільтри та виглядають так, як ніби на них наклали спецефекти. При цьому “покращувалкі”, щоб не заважали, винесені в окремий режим “Краса”, а відео на фронтальну камеру можна знімати з роздільною здатністю 2K, як і на основну камеру.

Приклади світлини на фронтальну камеру Tecno Pova 2:

Відносно недавно Google дала розробникам можливість інтегрувати свій Google Об’єктив в їх додатки камер. Ця функція дозволяє розпізнати об’єкт та відразу знайти його в Google. Вона допомагає, якщо ви хочете купити таку ж куртку або хочете дізнатися породу собаки. Google Об’єктив інтегрований в штатний додаток камери Tecno Pova 2.

Сканер відбитків в кнопці включення

Нормально все і з безпекою. Для того, щоб смартфон швидко блокувався та зручно розблокувався, сканер відбитків пальців вбудований в кнопку живлення. Це дуже зручно, а спрацьовує він просто моментально. При цьому для розблокування досить просто торкнутися сканера – кнопку натискати треба тільки для блокування. Розблокування по обличчю також є.

Це ідеальне розташування сканера. Все одно треба торкатися кнопки. Так нехай він там і буде.

Чи варто купувати Tecno Pova 2?

Підбиваючи підсумок, можна сказати, що Tecno Pova 2 вийшов дуже вдалим. Навіть в цьому ціновому сегменті можна знайти телефони, у яких буде краще камера, більше оперативки, могутніше процесор або барвистіший екран. Ось тільки в цьому випадку постраждає щось інше. Наприклад, в смартфоні буде тільки 32 ГБ пам’яті або акумулятор тільки на 4 000 мАг.

У Tecno Pova 2 все якось збалансовано. Всі функції, які є, зроблені досить добротно для цієї категорії, а характеристики підібрані так, щоб бути на рівні та відповідати один одному. Можна навіть сказати, що це найзбалансованіший телефон з бюджетної цінової категорії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Українець Іван Куцкір створив Photopea – «безкоштовний Photoshop». Робить проєкт поодинці, заробляє $ 1 млн на рік

При цьому приємно, що виробник не став економити на таких відносно недорогих при виробництві, але таких важливих складових, як наявність NFC та хороша упаковка. Все це викликає прихильність до себе і дає розуміння, що компанія не економила на своєму продукті та думала не тільки про прибуток, а й про своїх покупців.